Sosiaalisen median merkitys matkailuyritysten markkinointivälineenä on kasvanut hurjaa vauhtia. Somen voima on hurja ja some voi pahimmillaan jopa pilata yrityksen maineen. Parhaimmillaan some lisää yrityksen näkyvyyttä ja sitä kautta myös kävijämääriä.
Matkailussa haaveiluvaihe on suuressa roolissa siinä, minne ihminen päättää matkustaa. Voi olla jokin tietty asia, josta haaveillaan (esimerkiksi halutaan lähteä kohteeseen, jossa voi nähdä revontulia) ja tässä vaiheessa aletaan selaamaan kuvia erilaisissa somekanavissa. Jos ihminen tässä vaiheessa näkee mahtavia kuvia revontulista Suomen Lapissa, voi tämä vaikuttaa ratkaisevasti päätökseen tulla juuri Suomeen Ruotsin tai Norjan sijaan.
Itselleni uusi sosiaalisen median työkalu on Tumblr. Sivustolla on blogeja, joissa ihmiset voivat jakaa omia kuviaan tai kirjoittaa postauksia tavallisen blogin tyyliin. Tumblrissa erilaista on se, että blogipostauksia voi ns. re-postata, jolloin ne tulevat näkymään myös omaan blogiin. Blogeja voi seurata, jolloin seurattuun blogin postaukset näkyvät omalla etusivulla.
Selatessani Tumblria kävi ilmi, että monetkaan matkailuyritykset tai kohteet eivät sitä käytä. Suomi ei ollut muutenkaan kovin vahvasti esillä, vaikka esimerkiksi #rovaniemi tunnisteella löytyi ihan hyviä kuvia. Löysin Ski Bums-blogin, jonka tyylistä voitaisiin hyvin soveltaa jonkin hiihtokeskuksen markkinoinnissa. Esimerkiksi Levi tai Ylläs voisi kohteena perustaa Tumblr-blogin, johon työntekijät postaisivat vuorotellen, esimerkiksi viikoittain, mitä tunturissa asuminen ja työsketely on.
Esimerkki Tumblr-blogista |
Esimerkki tunnisteilla hakemisesta Tumblrissa |
Tämähän kuulostaa jännittävältä! Ite olen aiemmin joskus kuullu Tumblrsta, mutten ole sen tarkemmin tienny mikä sen idea on, nyt aukes. Hyvä pointti tuo, että vois hyödyntää esim. hiihtokeskuksissa ja miksipä ei muutenki matkailualan yrityksissä! :)
VastaaPoistaTumblr oli mulle ihan uus juttu, vähä Pinterestin näkönen tuo sivu tuossa oikealla! Ehkä myöhemmin enemmän nouseva juttu, kun on puhuttu että bloggaus olis yritystenkin kohalla yhä tärkeämmäsä roolisa.
VastaaPoistanoniin selvisipä sitten Tumblerin tarina. Olen aina vain kuullut nimeltä tästä työkalusta ja nyt selvisi sen käyttötarkoituskin. Hyvin huomattu, että juurikin tämä olisi se jota Suomen hiihtokeskukset ehkäpä kaipaisivat markkinointiin. :)
VastaaPoista